2009. április 18., szombat

Nekem tetszik :)

Siófok

Eredetileg szombaton akartunk indulni. Nem lett belőle semmi, mert a fiam egy laza mozdulattal lehányt, pont akkor amikor az unokatesóm itt volt a feleségével Jusztinával. Egy fél órával előtte a legkisebb lányomnak ment a hasa. Még jó, hogy a pici lányt nem hozták Krisztiánék. Remélem azért így sem vittek haza semmi kórságot tőlünk. Délután átmentem anyához és mire hazaértem már Korina is beállt a sorba és kétszer hányt. Éjjel még a fiam fokozta a szépségét az ágyhúzásnak. Reggelre mindenki jobban lett, így nagy bátran négy zacskóval a kezük közelében indultunk el Siófokra. Útközben minden rendben volt, így az autó megúszta a beavatást. A keksz evés nem jött be, mert éhesek voltak, így irány az étterem. Bátrak vagyunk.:)) Ebédre magukba tömtek néhány szelet igazi olasz pizzát. Közben jött egy isemrős aki épp fagyizót nyitott és meghívta a gyerekeimet. Most erre mit lehet mondani? Mázlink volt, mindenkiben benne maradt a menü.:)) Amig a kicsik aludtak, mi megnéztünk a Művelődési házban sok sok akrobatikus táncost. Elképesztő hogy a kicsik is úgy cigánykerekeztek kéz nélkül, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Még kézzel sem mertem soha.:)) Bár szaltózni meg simán tudtam... No comment.
Lenéztünk a partra, ott láttuk a sok sok hattyút és vadkacsát. Az nap végig gyönyörűen sütött. Mi meg élveztük, hogy a teraszon reggeliztünk, ebédeltünk és vacsoráztunk és szonte az egész napot a levegőn töltöttük. A szomszéd bácsinál volt két nyuszi, a gyerekeim pedig amikor csak tehették átmentek és nyúzták őket. Kedden aztán felhoztam Korit a keresztszüleihez és levittem a bicikliket. Mindy már nagyon tud és az ikrek is belejöttek, bár ők még csak a háromkerekűzésbe. Alvás időben shoppingoltunk C@A, Aldi, Takko, gyöngyös bolt, Tesco. Persze csak módjával, de olyan jó volt egy kicsit más helyen is körül nézni. Jártunk játszótéren, töbször a balcsi parton, sokat sétáltunk a városban ahol mé nem votlak rákészülve a sok emberre, szinte alig van nyitva valami és majdnem minden kiadó vagy eladó. A Sió áruháznak hült helye csak egy hatalmas gödör van a helyén, elég csúf így a város közepén. De összességében klassz volt és pihentető, főleg mert a levegőtől első nap fél 9-kor már elaldutam, de a többi napon sem nagyon bírtam 9-nél tovább ébren lenni.
Csütörtökön délután hazajöttünk és azóta egyfolytában mosok, teregetek és próbálom utol érni magamat. A kórságok hála az égnek nyom nélkül eltűntek. Most már jó itthon, de bármikor szívesen újra útnak indulok velük, mert igazán jól érezték magukat.

2009. április 17., péntek

Bemelegítésnek egy vicc

A férj hazaér a munkából és a három gyermekét pizsamában találja a kertben, a sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chipszes zacsik, üdítős dobozok mindenhol szanaszét.
A feleség autójának az ajtaja tárva nyitva, csakúgy mint a kert bejárata, a kutyának nyoma sincs. Amikor belép a házba még nagyobb rendetlenség fogadja. Egy csillár leszakadva törötten hever a földön, a szőnyeg a falhoz gyűrve.
A nappaliban a tv teljes hangerővel üvölt és mindenhol szanaszéjjel ruhadarabok és játékok hevernek. A konyhában a mosogató dugig edényekkel, az asztalon és a tűzhelyen ételmaradékok, a hűtő ajtaja tárva nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött pohár az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött...
Egyből rohan fel a lépcsőn (átgázolva a további játékokon, ruhadarabokon és egyéb akadályokon) aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett.
A hálószoba felé vezető úton észreveszi, hogy a fürdőszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyósóra, bent csuromvíz minden a WC papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém a tükörre kenve... Most már rohan a hálószobába felkészülve a legrosszabbra.
És a feleségét ott találja az ágyban...édesen összekucorodva könyvvel a kezében, aki észrevéve, hogy megjött, felnéz és mosolyogva megkérdi tőle: - Szia drágám, hogy telt a napod?
A férj dühösen nézi: - De mi a fene történt ma itt?
A feleség ártatlanul: - Tudod mikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni hogy mi a f*..t csinálok egész nap?
Férj még dühösebben: - Persze!
Ekkor a feleség édesen rámosolyog: - HÁT MA NEM CSINÁLTAM!