2009. április 3., péntek

Két napja a suliból telefonált Kori torna tanárnője, hogy bukfencezés közben a saját térdével kirúgta a fogát, még ugyan nem esett ki, de lóg és nagyon vérzik. Szerencsére a tejfogáról volt szó ami egy picit már mozgott.
Hazahoztam a suliból és megpróbáltam kihúzni, de ordított, hogy nagyon fáj. Persze enni így nem lehet, így mire rockyról hazajöttünk Mindyvel már ő kérte, hogy mégiscsak húzzam ki, mert nagyon éhes!:))
Nem jött könnyen, de viszonylag gyorsan megszabadítottam tőle. Közben a kertben a fiam olyan lendülettel rohangált, hogy nem tudott megállni a nagyapja előtt és arccal nekiszaladt az ásónak. áááá
Szerencsére ez sem lett túl nagy sérülés, de minden esetre sármossá teszi nagykorára, mert a helye valószínűleg meglátszik majd.
Azért mindent megteszek érte, hogy ez ne így legyen. Épp elég az összevarrott szája. Mert amúgy jógyerek. :)
Tegnap még sikerült fokozza és belül alul felül elharapta a száját. Volt hozzá segítsége, mert Korina vadul tolta körbe körbe a műanyag traktorján, majd egy laza kanyarnál nekimentek a hintának.
Azt hiszem rájuk fér jövő hét csütörtöktől a tavaszi szünet.:)
Miléna jól van, csak edzések után nyafog, hogy itt fáj, meg ott fáj.

Már csak az a kérdés, mit is csináljunk majd a 11 szabad napban. Remélem az idő jó lesz, mert akkor néhány napra irány a Balaton!:)

2009. április 1., szerda

Idézet a könyvből:

Ha szereted és tiszteled saját lényed, a szíved időnként úgy fog majd vezetni, hogy a cselekedeteiddel másoknak fájdalmat okozol. Például kiszállhatsz egy olyan kapcsolatból, amelyben a szíved már nincs benne. Ha elhagyod ezt az embert, azzal magadat is szereted és őt is. Ha ott maradnál, mind a kettőtöknek fájdalmat okoznál. Ha a szíved olyan útra vezet, amellyel másnak fájdalmat okozol, az is a szeretetből fakad, és a szeretet kifejezésre és befogadásra talál. Látnod kell, hogyha valakit szeretsz, akkor időnként, legalábbis az ő szempontjából fájdalmat fogsz neki okozni. Tudd, hogy pontosan úgy ahogy Isten-éned ehhez a megtapasztaláshoz vezetett el téged, úgy az ő Isten-éne is ugyan ezt tette. Az összes közös élményt közösen teremtitek meg, mindez választás kérdése. Ami a szívéből fakad, az segíti a mindenség kibontakozásást. A szívedből pedig csak a szeretet áramlik.
Ha harmóniában akarsz élni a világgal, ne hagyd, hogy a cselekedeteidet valamilyen szellemi vagy erkölcsi törvény határozza meg. Hagyd, hogy a választásaidat a szíved irányítsa. :))

2009. március 30., hétfő

Meglepetés

Hétvégén szívesen résztvettem volna ezen a két napos programon, http://www.channeling.hu/, de mivel nem tudtam, megkértem a barátnőmet Évit, hogy vegyen nekem egy könyvet. Ő mind a két nap ott volt és este mesélt is sokat, mert nagy örömömre nálunk éjszakázott. Ráadásul nemcsak, hogy a könyvet kaptam tőle ajándékba, de még dedikáltatta is nekem névre szólóan Storyval és Leevel is. :)) Nagyon szépen köszönöm itt is, igazán megleptél és nagyon örülök neki!

Visegrád



Reggel 8-kor indultunk a suliból. 7 autóval először megpróbáltunk konvojban menni, de hamar rájöttünk, hogy ez minden szinten lehetetlen. Meglepően sok autó volt az utakon így közel egy óra kellett ahhoz, hogy elérjük Visegrádot. Ezek szerint a munkanapot máshol is komolyan vették.:) A palotában kaptunk idegen vezetőt, aki nagyon érdekes dolgokat mesélt és főleg az tetszett, hogy abszolút nem unalmasan, hanem a gyerekek számára is érthetően. Egyetlen dolog zavart, hogy majd meg fagytunk, mert az előrejelzéssel ellentétben nem volt sem 18 fok sem napsütés. A kőfalakon belül pedig még sokkal hidegebbet éreztünk, mint a levegőn. A leg meglepőbb adat, azt hiszem mindenki számára az akkor élő emberek magassága, ponotsabban mélysége. Az átlag magasság:135-140cm. Szinte hihetetlen, hogy a 9 éves lányom már most magasabb, mint pl. Kinizsi Pál ,aki 147cm-vel büszkélkedhetett anno. Megnéztük a lakosztályokat, láttunk ebédlőt, tárgyalót, hálószobát, konyhát.









Azért ez a vaddisznó elég bizalom gerjesztő látvány.:))


A fellegvárból gyönyörű a kilátás. A panoptikumban megállapítottuk, hogy azért tudtak élni.:







Bőven tudnék még mesélni, de azt hiszem jobb ezt élőben látni.

Örülök, hogy ott lehettem és egy kicsit visszautazhattunk az időben. A hazaút is hosszúra sikeredett, rengeteg autó tartott hazafelé velünk együtt. Kellemesen elfáradtunk, kiszívott minket a friss levegő.







Ez gyönyörű...


HÉTFŐ: Reggeli: Alma.
Ebéd: Tejfölös paprikáscsirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.
Vacsora: 2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.

KEDD: Reggeli: Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.
Ebéd: Hatalmas tál töltöttkáposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.
Vacsora: A szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt reszelt káposztatorzsával megszórva.

SZERDA: Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott főtt tojás sárgájának a fele, de abból amennyi belefér.
Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése céklával. Nagy tál túróslepény lefényképezése.
Vacsora: A képek előhívása, savanyú uborka, hashajtó.

CSÜTÖRTÖK: Reggeli: 1 db fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyerekeknek.
Ebéd: Húsleves és rakottkrumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-ből. Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.
Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.

PÉNTEK: Reggeli: Főtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle izléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon, mire a többiek felébrednek, frissen mosott káposztalével, kekszreszelék.
Ebéd: Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár Igmándi.
Vacsora: Hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépaszeletekkel. Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeiben kiküszöbölése.

SZOMBAT: Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: "Halászlé, túróscsusza, sütemény" címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes sajt parádi vízzel.
Vacsora: Paradicsimbelsőség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.

VASÁRNAP: Reggeli: Fagylalttölcsér, nagy adag friss levegő, sűrű szitán áttört kefír.
Ebéd: Ricinusleves, csontlében abált torma citromhéjszeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsiről.
Vacsora: Amit a kanári meghagyott