2008. augusztus 8., péntek

Már megint napok teltek el úgy, hogy nem jutottam ide. De gondoltam ha nem történt semmi, akkor minek írjak. :))


Ez így persze nem igaz, mert még Zamárdiról sem írtam, pedig akartam.

Rávettem Babit, hogy jöjjön le velem, aztán Wiccát és Gabeszt felszedtük a Délinél és irány a Balaton.:)) Ott már Évice várt ránk és a többi kedves ismerős és barát akik mind mind Tomi és a zenekar miatt vetődtek pont akkor pont oda.:) Mivel délután már leértünk bőven volt időnk, körbenézni itt- ott, vásárolni, ezt-azt és enni is fincsi Hekk-et. Biztos írtam már nálam ez évente egyszer játszik a Balcsinál. Egész nap ragyogó napsütés volt és strand idő. Aztán 6 körül fura színt vett fel a tó és hihetetlen gyorsasággal emgérkezett a szél. Ilyet csak a Balaton tud pillanatok alatt vihar lett, eső nélkül.:)) Magyarul szélvihar. Aztán dörgött meg villámlott és szépen lassan csöpögni kezdett az égből a frissítő nedű. De olyan lightosan, hogy szinte észre sem vettük. Viszont a part kiürült és maradtunk úgy 15-20-an. Aztán elkezdődött a koncert és néhány szám után amikor hátra néztem már rengetegen voltunk. És ez olyan jóóó. Tominak ugyan fájt a torka és votl néhány hang ami már nem jött ki, de ez senkit nem zavart. Remélem másnapra azért maradt hangja. Jókat táncoltunk, énekeltünk és élveztük, hogy végre szabadtéren vagyunk. A végén Balázstól kapott Tamás egy szülinapi tortát és még Orbán Józsi is énekelt neki egy Paff a bűvös sárkányt velünk. Paff hátára felült Tomi stb.: szöveggel.))


Remélem a Megasztár alatt azért lesz még koncert, mert különben igencsak koncerthiányom lesz. Ami pedig nagyon nem jóóóó.

2008. augusztus 4., hétfő

TOMI!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!




Ünnepel a Megasztár zsűritagja

Harmincnyolc évvel ezelőtt 1970. augusztus 4-én született Mester Tamás. Előbb Boldog születésnapot kívánunk, majd ismertetjük pályájának fontos állomásait.

A tehetséges zenész és énekes a gitározással már egészen kiskorában megismerkedett, a hírek szerint 6 éves kora óta lelkesedik a hangszerért.
A közönség először 1989-ben, a STEP együttesben ismerhette meg a nevét.
Miután a zenekar megvált korábbi menedzserétől, Fenyő Miklóstól és Kisszabó Gábor is visszatért az Első Emeletbe, a régi tagok mellé egy ígéretes fiatal gitáros, Mester Tamás társult. Mester 1991-ben és 1992-ben a Dream Team elnevezésű formációjával Európa szerte turnézott, míg lakhelye ekkor Franciaország volt.
Magyarországra 1993-ban tért haza, a közönség igazán ekkor ismerhette meg a nevét.
A Mester és tanítványai nevű zenekar énekese, zeneszerzője és gitárosa lett.
Társai Honyecz Ferenc (basszusgitár) és Mozsik Imre (dobok) voltak.
Az együttesnek két lemeze jelent meg: A hívők földjén és a Napszületés.
A két korongból összesen 150 ezer példány kelt el, a közönség fogékony volt a fiúk által képviselt zenére és szövegvilágra.
Mesteri díjakA zenekarnak az emberek elismerésén kívül és a dupla aranylemez mellé két díjat is hozott az év: nekik ítélték oda az „Év Felfedezettje” és az „Év Albuma” elnevezésű díjat is.
A Mester és tanítványai zenekar 1995-ben felbomlott.
Mester új vizekre evezett: a Budapesti Operett Színház felkérésére eljátszotta a halál szerepét a nagysikerű Elisabeth című musicalben. Az előadást nem csak fővárosban, hanem Szegeden is megtekinthették az érdeklődők.
1999-ben ismét elhagyta Magyarországot és előbb Los Angelesbe, majd azt követően New Yorkban telepedett le.
Szólólemeze munkálataihoz is Amerikában látott hozzá. Tehetségét és munkájának minőségét mutatja, hogy neves külföldi szakemberek figyeltek fel rá és készülő albumára.
Ennek köszönhetően ismerkedett meg mostani producerével Eric Gast-tal. Gast 17 éve kora óta jelen van az amerikai zenei életben.
Az elmúlt időszakban olyan neves előadók munkáját segítette, mint például: Kid Rock, Will Smith, David Bowie, Britney Spears, 2004-ben közreműködésük eredményeként létrehozták az FM records lemezkiadót és produkciós irodát.
Még ebben az évben egy videoklipet is forgattak, „Crazy ’but you” címmel, amelynek rendezője, Paul Boyd volt. A forgatás helyszíne Budapest volt.
Bejött a Szabadíts fel című kislemeze 2005-ben jelent meg, a hozzá tartozó klippel.
2006. április 10-én megjelent a nagy várakozásokat megelőző szólólemeze, amelynek a Pillanat címet adta.
Az albumon fele-fele arányban hallhatóak magyar és angol nyelvű dalok is.
December 28-án, Budapesten a Körcsarnokban nagyszabású koncertet adott.
A Pillanat két hónap alatt aranylemez lett. Az album Szabadíts fel, az Altass el és a Szeretlek valamiért című dalait azonnal a szívébe zárták a rajongók.
Az Elisabeth-ben való szereplésével a musical világába is kirándulást tett.
Tamás szerepel a TV2 Megasztár című tehetségkutatójának zsűrijében.

forrás: zene.hu