2008. december 11., csütörtök

VIKINEK SZERETETTEL

DRÁGA VIKIM!

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!








2008. december 9., kedd

Casanova night musical

Kész a Szerelem frekvencia - Mester Tamás trenírozta az énekeseket: Hallgasd meg szerda este!
A Casanova Night Musical magyar verziója már több mint egy éve megjelent, de most elkészült az angol, eredeti verzió is a CLS kiadó gondozásában. Erről beszélgettünk Perjés Péterrel, a producerrel. A zene.hu rádióban szerda este 9-kor megszakítás nélkül végig hallgatható az egész album.


- Legutóbbi hír az volt a produkcióról, hogy a magyarországi bemutató elmarad, és majd lesz a Broadway-n. Hogy is álltok?
- Az asztal szélén várakozunk a sorunkra. New Yorkban mindig minden megy, ritkán váltanak darabot. Nem teljesen az történt, amit én szerettem volna, hogy egyből és azonnal, de rájöttem van időm kivárni. Szinte mindegy mikor kerül sorra, egyszer biztosan ott leszünk!
Amikor belevágtam, tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom, de azt is, hogy végig csinálom. Akik ismernek a sportolói múltamból, azok nem azt kérdezték mennyit buktál a casanován, hanem, hogy mennyit kell még várni a bemutatóra…

- Na és mennyit?
- Meg kellett velük értetnem, hogy ezt a produkciót nemzetközi szintre szánom és ahhoz olyan színvonalú angol nyelvű lemez szükséges, ami felveszi a versenyt a most futó darabok zenei anyagával. A show majd csak ez után következhet. A premierrel kapcsolatban annyit mindenkinek elárulhatok, hogy közben átadtam a színpadra állítási jogokat, így várhatóan jövő nyáron lesz a magyarországi bemutató…

- Hogyan készült az angol lemez?
- Rengeteg munka volt az angol nyelvű verzió. Azt hittem, három hónap alatt végzünk, de aztán akárhogy is nézzük, majdnem két évbe tellett. Tomi csak akkor dolgozott rajta, amikor mentálisan és érzelmileg fel tudott készülni a munkára. A Casanova szerep nagyon nehéz – mármint énekelni. Mester Tomi egyébként gyakorlatilag szabad kezet kapott az angol nyelvű felvételekben, hiszen szerzőtársaimmal együtt nagyon régóta (még jóval a Casanova Night Musical előtt is) ismertük Tomi tevékenységét, profizmus iránti elkötelezettségét.

Az ő stúdiójában vettük fel az ének és vokál szólamokat, ott volt állandóan Todd Williams is, aki fordította a szövegeket. Nagyon figyeltünk a kiejtésre, nagyon sok próbaéneklést tartottunk, és mindeközben Mester Tomi „vasfegyelemmel” trenírozta az énekeseket. Szinte végig ott voltam a felvételeken, sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor először meghallottam angolul az Only One Secret szerelmes duettett, amit Tomi Széles Izával énekel. Még most is beleborzongok…

Tehát kész a CD, pár napon belül a boltokban a Szerelem Frekvencia, addig is hallgassátok meg az egész darabot a zene.hu rádióban szerda este kilenckor.

- SirOesh -

[2008.12.09.]
www.zene.hu

2008. december 8., hétfő

gondolatok

Most, hogy Vikim segítségével dizálnoltam kicsit ideje írnom is pár sort. Péntek este az MM pubban Vastag Csaba önálló estjén voltunk Babival. Két nappal előtte találtam a neten, hogy lesz. Persze minden jegy elkelt. Valami csoda folytán egy lány írt a musical fórumon, hogy eladná a jegyeit. Mailben egyeztettem és sikerült megszereznem. Már csak az volt a problémám, hogy ahol oda tudták volna adni az nekem nagyon messze volt és időt sem tudtam szakítani az átvevésre. És akkor jött Adelaide aki felajánlotta, hogy elmegy a jegyeinkért. Itt is hálás köszönet érte.:)) Ebből is látszik, hogy ha valahol ott kell lennem akkor azt "elintézik".:))

Csabi az elején kicsit izgult, de hamar feloldódott és fantasztikusan jókat énekelt. Kaptunk ajándékot ami igazán kellemes meglepetés és örök emlék marad. Remélem nem kell sokat várni a következő fellépésre. A szervezésért csillagos ötös. A blui után lehetett volna maradni egy kis karaoke-ra, de Babinak nem volt kedve, így eljöttünk. Legközelebb talán azt is kipróbáljuk.:))

Szombaton adventi vásár volt a suliban és reggeltől délután 2-ig árultunk és vásároltunk, no meg ettünk, ittunk, mézeskalácsot díszítettünk és hasonló jókat csináltunk. Este pedig Megasztárt néztünk és a végén örömködtem, mert Hajrá Dávid továbbra is.:))





Vasárnap Mindynek és Korinak rocky évzárót tartottak a Campona melletti Műv Házban. Persze nem csak kettőjüknek, hanem az összes Holiday-es rockysnak. :)) Így aztán a vasárnapunk is gyorsan véget ért.

Az ikrek továbbra is orrfolyósak és csúnyán köhögősek, de mára azért már lényegesen jobban vannak. Boldogítjuk egymást itthon napközben, ezért most főzhetek és játszhatok ami belefér. Csoda édesek egyébként és már mindent lehet velük csinálni.
A lányok pedig suliban okosodnak, délután meg edzés. Kicsit macerás mindenkit cipelni magammal mindenhova, de mivel már járnak a saját lábukon és fel is öltöznek egyedül, nekem már nagyon jóóó.:)

A Megával kapcsolatban még annyit, hogy a Kapcsolat koncerten szerintem Mester Tominak kéne fellépni a külföldi világsztár előtt!:))