2008. június 21., szombat

Beszereztem ma a lányom jövő évi kötelező olvasmányát és a helyesírási szótárt, de igazából Sebestyén Balázs: Szigorúan Bizalmas című könyvéért mentem. A második helyen meg is kaptam és már a 65 oldalon tartok. Ebből is látszik, hogy érdekel.:)) Félre értés ne essék, a könyv és nem Balázs.:))
Ééééés ma felállítottuk a medencét és tele is töltöttük vazzel kb 3 óra alatt. A csoda az egészben, hogy kapásból 20 fokos volt a víz benne, így délután már háromszor fürdött a teljes legénység. Mert nálunk bizony flotta van kéremszépen, hiszen Öcsi a kalóz kapitány mi pedig max a legénység lehetünk. Reggel úgyis azzal kezdte, hogy hallom, hogy hívnak a kalózok mennem kell.:))

Délután megjártuk Nagykovácsiban a falu napot ahol Mindyék felléptek. Közönségenk meg ott voltunk mi rockys szülők, mert ebben a hőségben mindenki inkább otthon ejtőzött nem pedig a színpad előtti székeken üldögélt 2-kor a tűző napon.

Mindjárt megpróbálom felvarázsolni a videót, de tegnap nem engedte, így lehet, hogy a tvn-re rakom és majd belinkelem.
Fiam mondta vacsi közben: Anya megvajazod a kiflim és megpárizsizod???

2008. június 20., péntek

Nem akartam többet írni, de ezt nem bírom magamban tartani.
Kori kiszaladt a szobából és ártatlan szemmel rámnézett, majd közölte:

-Anya! Én nem tehetek róla, hogy rossz vagyok, engem ilyennek teremtett a Jóisten!:))
Lusta vagyok visszkeresni és oda betenni a képeket ahova valók, ezért aztán most ömlesztve kapjátok.:) Elsőnek az eper lekvárom:




Másodiknak Mindy évzárós képe:



Szeptembertől harmadikos lesz.:)

A következő Koriról, aki már nem óvodás többé:





Végül a babáim, akik már régen kinőtték a baba kort:

Jó régóta terveztem, hogy elmegyek rákszűrésre. Valami mindig közbe jött, pedig megfogadtam, hogy az egészségemre oda figyelek, mert az nagyon fontos. A lényeg, hogy végre elintéztem és a dokinő nagyon kedves volt, minden kérdésemre kaptam megfelelő választ. Ráadásul gyorsan végeztünk és hipp hopp haza is értem. Imádom amikor nem kell várakoznom és minden simán megy.:)
Ezt még el kell mesélnem, mert jót nevettem rajta. Amikor az Elte felé autóztunk, mellénk keveredett egy 5 fős társaság, persze csupa pasi. Az anyós ülésen lévő átszólt, hogy volna e hely neki is nálunk. Naná, hoyg nincs feleltük. de ő csak folytatta, hogy olyan szépek vagytok, mind a kettőtöket elveszlek feleségül. Persze közöltük, hogy kettőnknek van 7 gyereke ez így azért egy kicsit sok lenne a jóból. Kapásból rávágta, hogy nem gond eltart minket és szüljünk még gyerekeket. Ekkor már nem kicsit röhögtünk és zsigerből válaszoltam, hogy alkalmatlan vagyok a feladatra.:)) Aztán a lámpánál utolértük őket, mire a nagyszájú kiszállt és elindult felénk. Gyorsan lebeszéltük róla, hogy átüljön hozzánk. Alapból az ilyenektől kiakadok, de ez most viccesre sikeredett.
Szerdán az Eltén voltunk Anyával és Babival Deva Premal&Miten &Manose koncerten. Hihetelenül sok ember volt és az épület gyönyörű. Ráadásul akkora, hogy ott szünetben összetalálkozni valakivel, az maga a csoda.





<





De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a koncerten teljesen feltöltődtünk. Deva, Miten és Manose fantasztikusan játszottak és énekeltek. Szinte minden számot a közönség is végig énekelt, még én is, pedig előtte soha vagy csak néhányszor hallottam ezeket a mantrákat, dalokat.

Ez a kedvencem:



Deva születése közben a Gayatri mantrát énekelték a szülei. Aztán minden este lefekvéskor is egészen addig amíg felnőtt. Évekkel később édesapjának ő énekelte és ezzel segítette őt át az életből a halálba. Így a kör bezárult. Az apukája ott volt az ő születésénél, Deva pedig ott volt amikor az apukája testét elhagyta a lelke.




A GAYATRI MANTRA


A Gayatri Mantra a Védákban, az ember legősibb szentiratában őrzött Egyetemes Ima.
(Egyetemes Ima = Ima, amit az ember spirituális és fizikai jóléte érdekében odaadással ismételhet bármelyik korban, a világ bármely részén.
Ember = emberiség = férfiak, nők és gyerekek társadalmi (kaszt) vagy vallási hovatartozás nélkül)


GAYATRI MANTRA

OM
BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYAT

Om
A Három Világot beragyogó Legfelsőbb Fény
Világítsa meg tudatunkat és
Irányítsa értelmünket az Erényesség útjára!




A Gayatri Mantra értelmezése
OM – A Legfőbb Úr (Para Brahman)
BHUR – A fizikai sík (Bhu loka), de a testet felépítő öt elemre (Pancha Bhuta) is utal. A természetet (Prakriti) ez az öt elem alkotja.

BHUVA – A középső világ (Bhuva loka). A Bhuva egyben életerő (Prana Sakthi) is. Azonban a Prajnana jelenléte teszi lehetővé, hogy a Prana Sakthi életet öntsön a testbe. Ez az oka a Védák kinyilatkoztatásának: „Prajnanam Brahma” – Isten (Brahmam) az állandóan jelenlévő, mindent átható tudatosság.

SVAHA – A mennyország, az Istenek országa (Swarga loka)

TAT – Legfelsőbb Lélek (Paramatma),Isten (Brahman)

SAVITUR – AZ, amiből minden született

VARENYAM – Tiszteletet, hódolatot érdemlû

BHARGO – A ragyogás, a spirituális fényesség, a fény, mely bölcsességgel ruház fel

DEVASYA – Isteni valóság

DHIMAHI – Meditálunk, elmélkedünk

DHI YO – Az értelem (Buddhi)

YO- – Ami

NAH – Minket

PRACHODAYAT – Megvilágosít, megvilágít.


Gayatrinak három neve van – Gayatri, Savitri és Sarasvati. ők hárman mindenkiben jelen vannak. Gayatri az érzékek, Savitri az életerő (Prana) ura, s Sarasvati az Igazságot jelképezi. Sarasvati a beszéd (Vaak) Istennője. Ôk hárman jelképezik a gondolat, szó és tett tisztaságát (Trikarana Suddhi).

A Gayatri Mantrát három részre lehet osztani. A mantrában az istenimádat mindhárom alkotóeleme – dicsőítés, meditáció és az ima – megtalálható. Az első kilenc szó az Isteni megnyilvánulásokat jelöli.

Aki rendszeresen és hittel énekli a Gayatri Mantrát, azt A Gayatri Mantra megszabadítja a betegségektől – Sava roga nivaarini Gayatri.
A Gayatri Mantra minden bajt elhárít – Sarva duhkha parivaarini Gayatri.
A Gayatri Mantra minden vágyat kielégít – Sarva vaancha phalasri Gayatri.

2008. június 18., szerda

Vakáció van és ezért megint csak ritkán férek a gépemhez. Amikor meg van időm akkor a net bénázik. És már itt is a legkisebb hercegnőm, hogy anyaaaaa játszhatok a gépeden?? Lehet ennek ellenállni? Naná, hogy nem. De most, hogy végre kisütött a napocska inkább leviszem a kertbe egy kicsit, /pontosabban a nagypapájuk viszi le őket/ mert kóros oxigén és mozgáshiánnyal küzdünk idefent. Olyan párás a levegő, hogy a hajam hipp hopp begöndörödik, pedig azt nagyon nem kedvelem.:))

A rocky évzáró klasszul sikerült és tudom már jó sok képpel tartozom /teszek fel videót is/, de hamarosan mindent a helyére teszek visszamenőleg és akkor meg tudjátok nézni még a lekváromat is, pedig az már jó régen volt amikor írtam róla. Hű micsoda sokszorosan összetett mondatot sikerült gyártanom. :))
Két napig vacak kedvem volt és még magammal is nehezen álltam szóba, de ma már remekül vagyok, újra a toppon. A szombati Mester koncert elvarázsolt, régen éreztem már magam ilyen felszabadultnak. Ugyan az éjjel 3/4 1-es kezdés még mindig nem a kedvencem, de azért háromra már így is itthon voltam. Utána viszont kellett pár nap, mire sikerült bepótolnom az éjszakázás örömeit.:)) Ez persze nem panasz, mert aki éjjel úr az legyen nappal is az.:)

Most pedig irány a rocky edzés, mert szombaton még lesz egy utolsó fellépés.