2008. szeptember 27., szombat

Találós kérdés

Mi van a tűz és a víz között???

Megoldásokat kommentben légyszi.:))

Az Ákom bákom berkenye című könyvben benne van, de nanaá, hogy nekünk nincs meg.:))

Hideg

Nem bírom, hogy már szeptemberben zárt cipőben és meleg ruhában kell járni. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekekre mennyivel több ruha kell. Ezért aztán a napi egyszer megy a mosógép helyett, már kétszer és télen már háromszor fog. Nem egy takarékos dolog ez így. Ha meg a fűtést hozzá veszem, hát kész horror. MErt ugye a ruha csak akkor szárad ha jó meleg van és nekem is kellemesebb reggel úgy felébrednem, hogy nem fagyok meg. Így aztán korszerűsítés képpen újfajta fűtési megoldást kerestünk. Már csak meg kell venni és fel kell szerelni. Mondjuk árammal működik, de az még mindig olcsóbb, mint a gáz. A vegyes tüzlésű kazán kilőve, mert nem elég széles hozzá a kémény.

A suliban papírgyűjtés van és mivel már két gyerekem iskolás, hát kétfelé osztottam a papírt. A sajáton kívül két helyen is kaptam, így mindkét csajszim osztályának jutott 40-40kiló. És ígéretet kaptam, hogy innentől gyűjtik nekem.
:)

Az a különös helyzet állt elő, hogy hétvégén itthon vagyunk. Ennek örömére egy kis bulizás belefér estére. :) A Megasztárt meg amjd megnézem a TV2 oldalán, mert olyan rendesek, hoyg ott minden fent van, így nem tudok lemaradni semmiről.:)

2008. szeptember 22., hétfő

Történet

Az alábbi szösszenetért Adimnak köszi.:)

Artúr király így járt......
Kedves történet azok közül, amelyek érdekesen végződnek...



Az ifjú Artúr királyt rajtakapta és elfogta a szomszéd uralkodó, miközben annak erdejében vadászott.

A király a helyszínen megölhette volna Artúrt, mivel ilyen büntetés járt annak, aki vét más tulajdona ellen.

De meghatódott a rokonszenvesnek talált Artúr fiatalságától, és szabadságot kínált neki, feltéve hogy 1 éven belül helyesen válaszol egy nehéz kérdésre.

A kérdés pedig így szólt: Mit akar valójában a nő?

Egy ilyen kérdés a legbölcsebb embert is zavarba hozta volna, az ifjú Artúr számára pedig megválaszolhatatlannak látszott...

Ennek ellenére még mindig jobb volt, mint akasztófán végezni, így aztán visszatért országába, és elkezdte kérdezni az embereket: a hercegnőt, a királynét, a prostituáltakat, a szerzeteseket, a bölcseket és az udvari bolondot... Vagyis mindenkit, de senki sem tudott meggyőző választ adni.

Viszont mind azt tanácsolták neki, kérdezze meg a vén boszorkányt, mert csak ő tudhatja a helyes választ.

Az ára magas lesz, mert a vén boszorkányról köztudott volt a királyságban, hogy borsos árat kér szolgálataiért.

Eljött a megbeszélt év utolsó napja, és Artúrnak nem volt más választása, mint beszélni a varázslónővel.

Az megígérte, hogy kielégítő választ ad, de előtte Artúrnak el kell fogadnia az árat.

A banya feleségül akart menni Gawainhoz, a Kerek Asztal legnemesebb lovagjához, Artúr legjobb barátjához..

Artúr borzadva nézett a banyára: púpos és rusnya volt, csak egy foga volt, gusztustalan hangok kíséretében émelyítő szag áradt belőle. Még sohasem látott ilyen visszataszító teremtést. Megrettent attól, hogy arra kérje legjobb barátját, vállalja érte ezt a szörnyű terhet.

Ám amikor értesült a javasolt egyezségről, Gawain kijelentette, hogy ez nem túl nagy áldozat barátja életéért és a Kerek Asztal fennmaradásáért cserébe.

Kihirdették az esküvőt, a boszorkány pedig pokoli bölcsességével így szólt: a nő valójában azt akarja, hogy saját életének ura legyen.

Mindenki azonnal tudta, hogy a boszorkány nagy igazságot mondott, és hogy az ifjú Artúr király megmenekült. Így is történt: a választ meghallva a szomszéd uralkodó szabadon bocsátotta.

De micsoda esküvő volt az... az egész udvar ott volt, és senki sem érezte magát bánatosabbnak, mint a megkönnyebbülés és szorongás között vergődő Artúr.

Gawain udvariasnak, nyájasnak és tisztelettudónak mutatkozott.

A boszorkány pocsékul viselkedett, kézzel evett, közben pedig szörnyű hangokat és szagokat bocsátott ki magából.

Eljött a nászéjszaka, amikor Gawain a hitvesi ágyban várta, hogy feleségével egyesüljön. És akkor belépett a szobába a legszebb lány, akit férfi valaha is álmodott... Gawain elképedve kérdezte, hogy mi történt.

A lány azt felelte, mivel a férfi udvarias volt vele, idejének egyik felében a rettentő, másik felében a vonzó külsejével fog mutatkozni. Melyiket szeretné nappal és melyiket éjszaka?

Micsoda kegyetlen kérdés...! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett.

Legyen mellette napközben egy imádni való fiatal nő, akit mutogathat a barátainak, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy mutatkozzon nappal a szipirtyóval és házasélete intim pillanatait töltse egy ifjú szépséggel...?

Ön hogyan döntött volna, mit választott volna? Gawain válasza alább olvasható, de mielőtt elolvasná, döntsön ön is...



A nemes Gawain azt válaszolta, hogy válasszon a nő maga.



Ezt meghallva, a nő azt mondta, hogy éjjel-nappal szép hölgy lesz, mivel a férfi tiszteletben tartotta és megengedte neki, hogy életének ura legyen.

Mi ebből a tanulság? A tanulság lejjebb van, de mielőtt elolvasná, gondolkozzon el rajta...




AZ A TANULSÁG, HOGY NEM SZÁMÍT, CSINOS VAGY CSÚNYA-E A NŐ...



ALAPJÁBAN VÉVE MINDIG "BOSZORKÁNY"...

Promó

Örömmel értesítek Mindenkit, hogy megjelent Anyukám könyvének:

Johanna Walter: „Ha Hozzám Érsz” második kiadása!

Kapható az Elixír, Lyra, Alexandra, Libri, Édesvíz boltokban, valamint a Cephalion kiadónál és természetesen Anyánál/Várhidi Ilona/ – a Subrosa Központban is.
/Na jó, nálam is.:))/

http://www.subrosa.hu

Kérdés

Lora egyik nap megkérdezte, hogy mikor megyünk a Mennyországba? Hát egy jóideig még remélem nem. Szeretném látni ahogy felnőttök és nektek is lesznek gyerekeitek. De miért nem mehetünk most? Azért, mert ahhoz meg kell halni, hogy oda juthassunk és eszem ágában sincs meghalni. Ennyiben maradt a faggatózás. Valószínüleg az oviban volt szó a témáról, mert sokan járnak hittanra a csoportjukból.

Hiszem

Hiszem, hogy ami jár nekem azt megkapom. Ha meg nem, akkor bizonyára az nem az enyém. Ezt viszont csak mondani könnyű, így is érezni annál nehezebb. Vágyakozni hosszú távon fájdalmas egy kicsit.:))
Hiszem, hogy a szeretet az egyetlen út amivel el lehet érni mindent. Megtanultam, hogy elvárás nélkül szeressek és boldog legyek akkor is, ha látszatra semmi okom nincs rá. Sokat kaptam az élettől és sokat elvett már. Tudom, hogy képes vagyok teremteni szépet és jót, egyensúlyt, békét és egészséget. Hiszem, hogy azért születtem, hogy Anya legyek és tudom, hogy nem csak ezért. Érzem, hogy minden percben vigyáznak rám és tudom, hogy bármit teszek is, ez mindig így lesz. Azt hiszem sokáig nem tudtam megbecsülni azt ami az enyém, most már erre is képes vagyok. Megtanultam sok sok leckét és bizonyára van még néhány, de örömmel állok elébe, mert az én fejlődésemet szolgálják. /Azért ha lehet, most már csak lightosabb verziókat szeretnék/:))

Tehetség

Hétvégén jól bevásároltam, így aztán a hűtőben alig akad hely. A mélyhűtőm is tele volt már, amikor eszembe jutott, hogy még van némi hús állomány amit fel kell dolgozni és lefagyasztani későbbi hasznosítás céljából.:)) Így aztán neki is láttam és a darált húsból fasírt készült meg bolognai cucc a spagettihoz. A csirke mellek egyrésze bepanírozodott a másik felét összekockáztam pörköltnek. A pulykamell egyik feléből csak sima szeleteket vágtam és úgy préseltem be a fagyasztóba a másik felét felcsíkoztam, jó lesz majd brassóinak. Persze az akció felénél a prézli tállal együtt úgy gondolta, hogy jobb lesz neki a földön és egy laza mozdulattal beterítette a konyhát. Ezen még röhögtem, de amikor a bolognai szósz a nardágomon és a felsőmön landolt, hát nem repestem az örömtől. Nem állt szándékomban átöltözni, de kénytelen voltam. Viszont annyira tehetséges vagyok, hogy minden befért és csak a spagetti szósszal maradt elől, de az jó lesz vacsisra is, mert a gyerekek imádják.

Így holnapra maradt a nyári ruhák elpakolása és a szekrényekben a rend rakás. Bár ahogy az időt nézem még a végén jóidő lesz. Nem bánnám, ha még néhány hétig meleg lenne. Kb. úgy márciusig és aztán tavaszodhat.:))

2008. szeptember 21., vasárnap

Meglepetés

A kedvenc számommal Nagyon boldog születésnapot kívánok Magdinak!/Dreamer/