2008. március 13., csütörtök

Duran Duran: Ordinary world

A vers még csak a kezdet volt. Az olvasni való mára:

A képre kattintva elolvashatjátok. Hát csoda, hogy két napja migrénje van???

Végre rájöttem, hogy Mindy mitől borult ki. A suliban verset tanulnak.

Zelk Zoltán: Este jó, este jó

Este jó, este jó este mégis jó.
Apa mosdik, anya főz, együtt lenni jó.
Ég a tűz, a fazék víznótát fütyül
bogárkarika forog a lámpa körül.
A táncuk karikás, mint a koszorú,
meg is hal egy kis bogár: mégse szomorú.
Lassú tánc, lassú tánc táncol a plafon,
el is érem már talán, olyan alacsony.
De az ágy, meg a szék messzire szalad,
mint a füst, elszállnak a fekete falak.
Nem félek, de azért sírni akarok,
szállok én is mint a füst, mert könnyű vagyok...
Ki emel, ki emel ringat engemet?
kinyitnám még a szemem, de már nem lehet....
Elolvadt a világ, de a közepén
anya ül és ott ülök az ölében én.

Ezzel a verssel több bajom is van. Kb olyan mai szemmel olvasva, mintha a költő "más" állapotban lett volna amikor írta. Az apa mosdik anya főz együtt lenni jó, pedig pont elég volt ahhoz, hogy az én lelkileg még nem éppen stabil kincsemet kiborítsa. Egyébként megtanulta, pedig mondtam neki, hogy ha nem szeretné nem kell. Tudom, hogy nem lehet mindenki problémáira tekintettel lenni, de azért van még annyi,de annyi szép vers amit e helyett meg lehetne tanulni.

2008. március 12., szerda

Vannak napok amikor bénázom. De az is lehet, hogy csak a fáradtság és a csúszós cipő miatt sikerült tegnap egy akkorát esnem egy hosszú lépcsőn, hogy csak na. Végül is szerencsém volt, csak három fokot csúsztam lefelé és semmim nem tört el, csak itt ott bedagadt néhány testrészem. A lábam, a csuklóm és a középső ujjam a bal kezemen esett áldozatul a tehetségemnek.

Most vettem észre, hogy a tenyerem is szép lila. Mellesleg náthás is vagyok. És még az eső is esik. :((

Egyébként kicsit sincs rossz kedvem, mert pénteken anyával megyünk Mozart-ot nézni az Operett Színházba.

2008. március 10., hétfő

A koncerttel csak egy bajom volt, hogy nagyon későn kezdődött. Erika után szabadon olyan jó lenne egy matiné koncert ami kb22.00-kor kezdődik az anyukákra való tekintettel:) Persze onnantól, hogy elkezdődött már semmi bajom nem volt az idővel. Haza is értem regel 4-re. Azóta is próbálom kialudni magam.:)) De nem vagyok telhetetlen a lényeg, hogy van koncert, bár tőlem lehetne sűrűbben is.

Itthon kitört az orrfújós köhögős vírus. 3 gyerek + egy anya. Mindy még tartja magát, próbálom felerősíteni sok sok gyümölccsel és szeretettel az immunrendszerét.
Tegnap nagyon rossz napja volt és ebéd közben kirohant zokogva. A fürdőszobában értem utol. Mi történt kicsim??? -Annyira hiányzik Apa!!!-volt a válasz. Megbeszéltük, hoyg kimegyünk a temetőbe, mert szeretné. Kiderült, hogy az bántja, apa nem lehet ott a rocky versenyen és nem tudja, hogy milyen jól tanul. Aztán jól megbeszéltük, hogy dehogynem látja és persze hogy tudja, hiszen mindig vele/velünk van.

Elmentünk vettünk sok szép virágot, ültettünk a kertbe és hoztunk fel a lakásba is. A szomszéd nénitől kaptunk tűzliliomot és még a kertészkedésben is segített.:)