2008. október 10., péntek

Spirulina&Chlorella

Évek óta amikor fáradt vagyok és fényhiányom van, netán beteg voltam vagy épp műtétből lábadoztam, mindig vettem egy literes spirulinát és megittam. Igazából semmit nem tudtam róla, csak azt, hogy hihetetlen mennyiségű vitamint tartalmaz és olyan szinten feltöltött, hogy senki nem akart hinni a szemének amikor egy hetes műtéttel már alapítványi bálon latin táncot tanultam. Aztán nyár óta már hiába kerestem a "borzalmas zöld" színű folyadékot, már nem kaptam sem a Kaiserben sem az Auchanban. Épp meséltem anyunak, hogy sehol nem lehet kapni. Pár nappal később felhívott apu régi barátnője Eszti és a harmadik mondat után kiderült, hogy Spirulinával foglalkozik. Gondoltam nem lehet véletlen, hogy éppen most került elő. Kicsit beleástam magam a témába és magam is meglepődtem, hogy mi minden van az algában.





4 gramm vitális anyagok tekintetében 15 kg gyümölcsnek felel meg, nagy mennyiségben találhatunk benne növényi fehérjét, amit a szervezetünk rendkívül jól képes hasznosítani(nem úgy, mint az állatit} B1, B2, B3, B6, B12 vitaminokat, E, A, C vitamint, vasat, különböző zsírsavakat amik a sejtek anyagcseréjét előnyösen befolyásolják, karotinokat, pl béta karotint ami az immunrendszert élénkíti, enzimeket, vitaminokat, zsírsavakat és lipideket, mucco és poliszacharidokat, phenylethylamint(PEA) mely javítja a hangulatunkat és növeli a szellemi képességeinket. Nagy mennyiségben klorofillt tartalmaz ami a növényi sejtekben megköti és szállítja az oxigént. Savtalanít, regenerál és erősíti az immunrendszert.
A Chlorella méregtelenít, megelőzi a tápanyag hiányt, helyreállítja a szervezet egyensúlyát és növeli az energiaszintet.

A mikroalgák hatékonyak fájdalomcsillapításra, gyulladások csökkentésére, lázcsillapításra, félelmi állapotok enyhítésére, fekély visszaszorítására, sejtöregedés lassítására, immunrendszer erősítésére, koleszterin csökkentésére, vesebetegségek megelőzésére, izületi lerakódások csökkentésére, csontritkulás megelőzésére, pikkelysömör ellen, vírusfertőzések ritkítására és még sorolhatnám , de nem akarok túl tudományos lenni.

Szóval ez maga a csoda. Mivel kíváncsi vagyok, ráadásul nekem közel másfél éve az egészség a legfontosabb, minden más hiába van, ha egészség nincs, úgy döntöttem kipróbálom.
A Solar amit nappal egy kávéskanállal kell 2.5 dl vízben vagy gyümölcslében feloldva meginni, nekem finom, persze nem sima vízben, csakis gyümölcslében. A színe rémes, de ez legyen a legnagyobb bajom.
A Lunar kicsit gyógynövényes illatra, de azért nem olyan vészes az íze, főleg a búzafűhöz képest amit anno három hétnél tovább képtelen voltam meginni, pedig az is nagyon hasznos. A Lunarban kakkukkfű, citromfű, zsálya és almapor valamint spirulina és B6 vitamin is van. Segít a méregtelenítésben és a sav -bázis egyesúly helyreállításában. Úgyis annyi rémséget hallani mostanában az elsavasodásról. brrr Így aztán most "szedem" pontosabban iszom a Spirulinát és a Chlorellát. Az már második nap feltűnt, hogy nem vagyok olyan fáradékony és hogy sokkal jobban alszom. Most már azt is észrevettem, hogy ahogy távoznak a szervezetemből a nehéz fémek, a kilók is csusszannak lefelé. Rémes, hogy mi minden rakódhatott le az elmúlt harminc-sok évemben. És mivel nemcsak a gyerekeim de magam miatt is nagyon sokáig szeretnék élni, hát mindent meg fogok tenni, hogy egészségesek legyünk mindannyian.

Akinek felkeltettem az érdeklődését a termékeket megrendelheti a

http://www.wellstar-shop.de/index.php?pid=153622 oldalon.

Akit üzletileg is érdekel hívjon fel 06-30-9548454 vagy írjon mail-t a linato@freemail.hu -ra.

A Kineto egy energia ital ami a testünkre van jó hatással. Spirulinát, csalánt, guaranát, matét, fekete bodzát, gyömbért, zöld teát, hibiszkuszt és chizandrát tartalmaz.
Ezek fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, nyomelemeket nyújtanak a szervezetünknek. Ezt főleg sportolóknak ajánlom akik jobban igénybe veszik a testüket. Magas koffein tartalma miatt azonban főleg felnőtteknek. Max napi 1 dl. Ez egy koncentrátum 750ml es kiszerelésben. 7 szeres higításban kb 6 liter lesz belőle. Ha elosztjuk az árát kb 1dl egy kávé árának felel meg. És nem tartalmaz egy csomó "mű" dolgot, mint más energia italok.

A Genio-t pedig a szellemi munkát végzőknek javaslom, akiknek a koncentrációjuk növelése a cél. A flavonidoknak köszönhetően frissíti a szervezetet. Felgyorsítja az idegi információ átvitelt. Milyen jól jött volna nekem ez anno érettségi tájékán vagy csak simán a középiskolai évek alatt. Inkább ezt kéne innunk mint, colát, kávét és hasonló dopping cuccokat. Ráadásul a Kineto átment a doping teszten, semmilyen tiltott szert nem tartlamaz, szóval sportolók is bátran használhatják.

Ígérem nem fogok sokat promózni.:))

Azt hiszem, hogy nem véletlen, hogy a Spirulina szóban benne van a nevem. Ez volt a végső érv ami végleg meggyőzött, hogy ki kell próbáljam és másokkal is meg kell ismertessem. Természetesen mindenki eldöntheti, hogy mit kezd az információval és azokat is mind mind szeretni fogom akik nem próbálják ki.:))

Köszönöm, hogy évek óta olvastok és remélem, hogy sok kellemes percet fogok még nektek okozni és ti is nekem, no meg azt is, hogy továbbra is bátran kommenteltek vagy írtok a box-ba.

2008. október 9., csütörtök

Hastánc

Még nem is meséltem, hogy elkezdtem hastáncot tanulni. Olyan helyeken volt izomlázam, hogy magam sem hittem léteznek ilyen izmok bennem.:)) A lányt akitől tanulok Svetlana-nak hívják és nagyon tud.:)) A magyart ugyan kicsit töri, de ettől még érdekesebb az óra. A zenét meg egyébként is szeretem. Szóval futás helyett most tánc és ha végre megnyit itt az uszoda akkor úszni is fogok. Nyárra rám se fogtok ismerni.:) Már aki ismer személyesen is, de azt hiszem elég sokan vagytok.

2008. október 7., kedd

Gondolatok...

Rohannak a napok és azt veszem észre, hogy már megint eltelt egy hét. Persze mindig történik valami ami kizökkent a pillanatból és nem mindig olyan aminek örülök. Épp hogy eltemettük a nagynéném, jött a hír, hogy anyum barátnője /gyerekkoromban pótanyámnak hívtam/ kórházban az intenzíven és nem tudják mi baja. Mostanra már kiderült és kezelik is, de még mindig lélegeztető gépen van. Aztán Albert Györgyi halála, ami igazán nem lepett meg, de azért mégis. És tudom, hogy neki így a jobb, de valahogy a kiszolgáltatottsággal még mindig bajom van. Mert milyen már egy taxiban meghalni, vagy edzés közben, mint Kolonics, vagy itthon, mint a gyermekeim apja? Egyáltalán bárhol meghalni. És risztó, hogy ez bárkivel előfordulhat, bármikor. Ugyanakkor pedig meggyőz, hogy a nagypapám /88é/ és nagymamám/84é/még élnek és az első 20 évemben még csak hírét sem nagyon ismertem a halálnak. Azóta viszont bőven bepótoltam és nagyon remélem, hogy láttam már eleget és nem kell mostanában szembesülnöm vele.
És ha már itt tartunk Gábor holnap lenne 42 éves! Isten éltesse Őt ott fent az égben és köszönöm a gyerekeinket és azt is, hogy vigyáz ránk.