2008. május 24., szombat

Limonádé:
2 evőkanál juhar szirup
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2,5 dl tisztított víz
egy késhegynyi cayenne bors /ennél több eredetileg, de az már annyira erős volt, hogy számomra ihatatlan. Napi 6-12 pohárral kell meginni.

Két dolgot nem csináltam. Elvileg minden reggel meg kell inni 0,9 dl jódozatlan sós vizet. pfúúj
És esténként pedig gyógynövényekből pl henna hashajtó teát. Hát ezekkel nem éltem.:))

2008. május 23., péntek

Drága hölgyeim! Köszönöm a türelmeteket és a kíváncsiságotokat. Leleplezem a nagy titkot.:)) Igazából nem is titok. De nem akartam hencegni addig amig a végére nem értem. Szóval az történt, hogy múlt héten szerdán neki kezdtem egy tisztító kúrának, ami abból állt, hogy naponta 6-12 pohár/2.5dl/ juharszirup, friss citrom leve, víz és cayenne bors keverékét /limonádé szerű/ kellett inni és enni semmit. Igazából nem voltam biztos benne, hogy meg tudom csinálni. De toppon volt az akaraterőm és ici pici kihágásokkal végig csináltam. Icipici kihágás volt pár szem eper, egy fél alma, és a kilencedik napon egy fél szelet kenyér három szem tortellinivel. Mindezek azért, mert iszonyatos rágás hiánnyal küzdöttem. Éhséget csak három óra körül éreztem, de az még legyőzhető volt egy egy pohár "limonádéval".
Az eredmény -3és fél kiló. A cél még -10. Azt viszont már lassabb tempóban a régi módszerrel, hogy 4 után nem eszem és mozgok./futás, biciklizés, trambulinozás, séta stb./

2008. május 22., csütörtök

és még a lányom, csak mert olyan édes.:)

A fiam:

meg a lányom:

Csak azért, hogy jó napom legyen, kaptam a nyugdíjfolyósítótól egy levelet amelyben közlik, hogy az ideiglenes özvegyi nyugdíj ezzel a hónappal lejár./24270 Ft/ Helyette a következő hónaptól 12430 Ft-ot fogok kapni özvegyi nyugdíjként. Király.

Nem tudom írtam e, hogy az Elműnek havonta diktálom az óraállást, ráadásul itt volt a leolvasó is. Majd kaptam egy számlát melyen becsült értékként 47000Ft-ot küldtek, hogy fizessem be. Ehhez képest kb 12000 a valós fogyasztás. Holnap bemegyek, mert kezdem unni, hogy hülyének néznek.

2008. május 21., szerda

színház

Oltári Srácok
Másodszor láttam és sokkal jobban tetszett, mint elsőre. Vagy csak a memóriám szórakozik velem.:)) MÁZS-t már nem fényezem úgyis tudjátok, hogy számomra a non plus ultra ahogy játszik és énekel. De tegnap Serbán Attila is lenyűgözött a hangjával és azzal a mondatával, hogy ezt nem hiszem el amikor a darab közben egy szóló száma után vagy 5* tapsoltuk vissza meghajolni, sőt még lábdobogás is volt. A darab végén pedig álló taps ahogy szeretem. Minden dícséret a srácoké: Kerényi Miklós Máté, Serbán Attila, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt és Szabó Dávid zseniálisat nyújtottak este. És hálám a közönségé aki egy emberként táncolt, tapsolt és élvezte a darabot az első percőt az utolsóig. Még sosem láttam ilyen csúcs jófej társaságot színházban.

2008. május 19., hétfő

Nagy ijedtségemben elfelejtettem leíarni, hogy Mindyben egy akkora kullancsot találtam, mint egy borsó. Ráadásul a vállán hátul amit pedig ruha fedett egész végig a bulin. És nem is fetrenget a fűben, talán inkább egy bokorról vagy fáról vette célba a lányomat ez a dög. Este ült a kádban amikor észre vettem, hogy van benne kullancs. Nem szóltam csak kinyitottam a fürdőszoba szekrényt és kivettem a csipeszt. Rámnézett és azt mondta: ugye nem kullancs??? Dee feleltem és már zokogott is. Pedig ez már a harmadik vérszívó az életében. Bennem sosem volt, ne is legyen, de a gyerekből már ki merem venni. Fő a bátorság.:))

Egyébként csodás hétvégénk volt, de a biciklizés sajna elmaradt, mert naná hogy pont 4-kor kezdett el szakadni az eső és fél hatig el sem állt. Vizes fűben pedig nem túl ideális a csajszimnak a tekerés, mert még nem tökéletes a tudása.
Azért majd bepótoljuk.

A tegnapi és mai nap azzal telt, hogy az Adóbevallásom csináltuk. Még jó, hogy apunak van róla némi elképzelése, hogy mit hova kell írni. Nem vagyok egy zseni, de könyörgöm aki csak szimpla ember az hogy képes egyedül boldogulni vele??? Azért ma a könyvelő leellenőrzi és holnap reggel fel is adom. Nem siettem el az tény, dehát még én sem kaptam meg a nekem járó pénzt amiről régebben írtam. Pedig már javában jogerős és max. két hetük van, hogy a 30 napba beleférjenek. Kíváncsi vagyok sikerül e tavaly szeptember óta húzódó ügyünk befejezése.

2008. május 18., vasárnap

Mindy és Kori is buliban volt szombaton. Még jó, hogy egymáshoz viszonylag közel. Mind a két buli csoda jól sikerült, nem nagyon akartak hazajönni. Azért úgy 1/2 10 körül elcsendesültek és elnyomta őket az álom. Épp ideje volt.

Nagyon ritkán vannak rossz álmaim, de tegnap rémeset álmodtam. Fogalmam sincs hova tegyem, de elgondolkozom rajta. Két repülő szállt fel egyszerre és az egyik eg picit nekiment a másiknak amitől elkezdett lefelé bukfencezve zuhanni, majd a földbe ütközve felrobbant. Tudtam, hogy van egy ismerős a gépen, de nem derült ki ki az, csak annyi, hogy mindez Siófokon történt és a következő pillanatban már Zuglóban beszéltem két ismerőssel erről. Reggel apu is azt mesélte rosszat álmodott, pedig ő sem szokott. Egyik barátját mentette ki a vízből. Sosem szoktam a Kiválasztottat nézni, tegnap a lányom rábeszélt. Lehet, hogy ennek a hatására álmodtam?

Remélem nem fog esni, mert 4 körül biciklizni megyünk. Holnaptól meg újra ovi suli. Még néhány hét és az egész csipet csapatnak megkezdődik a NYÁR! Lesz nekem nemulass.:)) Ezért aztán még gyorsan megyek párszor színházba, koncertre, hogy alaposan feltöltődjek.