2009. február 13., péntek

Ajándék

Ma valami olyat kaptam, amiért nagyon hálás vagyok. Igazán meglepett és meg is hatódtam. Köszönöm Magdi!:))

Meg is mutatom.:

























1/2 3-óta ébren vagyok és másfél óra forgolódás után úgy döntöttem, hogy inkább felkelek, mert úgysem tudok már aludni. Nem bírom a szelet, a hideget meg még annyira sem. Tele a fejem gondolatokkal és feladatokkal. A tegnapi nap jóhíre, hogy végre lesz MESTER TOMI koncert. Ugyan Miskolcon 02. 21.-én Vársház téren a Port színpadon 22.00-tól, de igazából nem a helyszín számít, hanem az, hogy ott a helyem.:))
Tegnap megadta magát a kipufogóm, ma reggel 8-ra kell vinnem egy kis hegesztésre. Úgy szép az élet ha zajlik. Várom már nagyon, hogy süssön a nap, mert erősen fényhiányom van. A szoláriumot nem szeretem, így be kell érnem azzal, hogy télen csak hébe hóba jut a csodás fényből. Már megint esik valami odakint és ettől igen durcás vagyok. Utálok ázni, fázni még jó, hogy ma lesz Hastánc, ott legalább feltöltődöm energiával.

2009. február 10., kedd

Kint ugyan esik a hó, de nálam már kitavaszodott. Tegnap ablakot pucoltam és a nappaliban a padlót csempénként sikáltam fel domestos-os szivaccsal. Estére úgy ki voltam fáradva, mintha kétszer annyi idős lennék, mint amennyi vagyok. :) Erre ma megint havazik. Hol itt az igazság?

2009. február 9., hétfő

Alcatraz, mozi, farsang

A tegnap említett MÁZS koncert után még betértünk egy kicsit az Alcatrazba Zsolát hallgatni és táncolni. Fél kettőre azért sikerült haza érni és így még aludni is tudtam néhány órát.

Pénteken Farsang volt a suliban előtte pedig smink tanfolyam. 11-től közösen gyártottuk a gyerekekkel a szendvicseket, gyümölcssalátát és a kókuszgolyókat. Csoda édesek voltak a jelmezekben és nagyon ügyesen készítették a finomságokat. A közös alsós tornatermi verselés után a teremben karaoke, székfoglaló, fánk evő és egymás lábára kötött lufi kipukkasztó versenyben mérhették össze az erejüket. 4-kor Kisze báb égettéssel űztük el a telet és a rossz tulajdonságainkat. /egy papírra írva beledobtuk a tűzbe./
Jó fáradtan értünk haza, épp meséltem anyának, hogy mennyire lemerültem. Fél órával később hívott Babi, hogy menjünk moziba. Pillanatok alatt felöltöztem és irány a Mammut. Gyorsan vettünk jegyet a Benjamin Button különös életére, majd beültünk a Leroyba. Ugyan egy kicsit sem voltam éhes, de azért a padlizsánkrémnek pitával, nem bírtam ellenállni. Babi pedig valami epres desszertre csábult el.
A film 3 órás és nagyon mély érzelmeket érint, az utolsó fél órát a közönség zöme végig bőgte. Néha kicsit vontatottnak tűnt, de az élet pont ilyen, sok ugyan olyan nap és néha egy kis jó és máris szárnyal a nő és a férfi. Brad Pitt fantasztikusan jól játsszotta a szerepét. Elképesztő, hogy mit ki lehet hozni sminkkel egy közép korú férfiből. Gondolom a fiatalabb változatot valahogy rámontázsolták a mostani énjére. Már az alaptörténet is megdöbbentő: Benjamin Button valamikor az első világháború végén születik nyolcvan évesnek egy csecsemő méretében és egyre csak fiatalodik, ahogy múlnak az évek. A szeme előtt pereg le a gazdasági válság, túléli a második világháborút, már fiatalember mire kitör a hidegháború, de békén, válságon és háborún is átível egy különös szerelem története. A női főszereplő sem akárki, az oscar díjas Cate Blanchet!

Van még néhány film amire kíváncsi lennék, remélem hamarosan újra mozizunk egy jót.

2009. február 8., vasárnap

Minden nap eszemben van, hogy mit is szeretnék írni, aztán mire lenne időm, már inkább a kényelmes ágyat választom és valami filmet. Aztán nagy általánosságban azon is elalszom.:))

Elromlott a mosógép. Tudom régen megvoltak nélküle is, de azért négy gyerek mellett hihetetlen mennyiségű koszos ruha keletkezik. Valahogy nem vágytam a kézi mosásra. A szerelő két nap múlva meg is érkezett és nagy kerek szemekkel csodálta a szétszerelt gépet. Sóhajtott nagyokat, majd megkérdezte menyni ruhát szoktam bele tenni? Hűű gondoltam magamban biztos túl sokat, ezért aztán azt feleltem, hogy annyit amennyi a szárítóra ráfér. Mire ő, óóó akkor biztosan túl keveset teszek bele, mert így a belső részei jobban mozognak és azért jöttek szét a vezetékek. Ezt az egyet egészen biztosan kizárhatjuk, mert olyan biztosan volt, hogy túl sok ruha került bele, na de hogy túl kevés az lehetetlen.:) Van egy hibakód táblázat amin le vannak írva a lehetséges bajok. 1-10-ig attól függően hogy hányat villog a mosógép. Ezen kívül még van a 14-es szám. Naná, hogy az enyém11-et villogott, na olyan hiba kód nincs.:)) Telefonos segítséggel azért megoldódott a rejtély. Egy vezeték égett szét benne, ami azért fura, mert a szárító programhoz tartozik, azt viszont nem is használom. A lényeg, hogy most már működik.

Szombaton az IBS-ben voltunk Babival és Évicével. MÁZS koncertezett Kazár Pál és zenekara kíséretével és Cserepánya Miroszláv vokálozott. Az élő zene és Árpi hangja már az első pár percben elvarázsolt minket. A közönség mindenre vevő volt, örültem is nagyon, mert az utóbbi időben sokszor voltak közönség problémáim.:) Vendégként Szerényi Laci, Vastag Csabi és Kamarás Máté is tiszteltét tette. Háttértáncolt Olter Vanda és egy Juci nevű lány.
Számok a teljesség igénye nélkül: Hogy mondjam el, Árnyékdal, Építsd a lelked. Válogatás a régebbi cd-ről: Egy utcát keresek, Legénylakás, Úgy szeretlek téged, Te vagy a végzetem, Add ide a kezed, Kisvárosi blues. Új számok: Mese az életről, Szívből, Dobj el magadtól. Voltak még olasz dalok, Művész, egy kis operett, duett Bodnár Viviennel, Csabival Don't let the sun go down on me, Mátéval Nagyot nőtt az árnyék (japán refrénnel ) és Bangkok. Sokszor láttam hallottam már MÁZS-t énekelni, de aznap valami különleges plussz áradt belőle.

http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=16422

folyt köv.
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT SOFKA!