2009. február 9., hétfő

Alcatraz, mozi, farsang

A tegnap említett MÁZS koncert után még betértünk egy kicsit az Alcatrazba Zsolát hallgatni és táncolni. Fél kettőre azért sikerült haza érni és így még aludni is tudtam néhány órát.

Pénteken Farsang volt a suliban előtte pedig smink tanfolyam. 11-től közösen gyártottuk a gyerekekkel a szendvicseket, gyümölcssalátát és a kókuszgolyókat. Csoda édesek voltak a jelmezekben és nagyon ügyesen készítették a finomságokat. A közös alsós tornatermi verselés után a teremben karaoke, székfoglaló, fánk evő és egymás lábára kötött lufi kipukkasztó versenyben mérhették össze az erejüket. 4-kor Kisze báb égettéssel űztük el a telet és a rossz tulajdonságainkat. /egy papírra írva beledobtuk a tűzbe./
Jó fáradtan értünk haza, épp meséltem anyának, hogy mennyire lemerültem. Fél órával később hívott Babi, hogy menjünk moziba. Pillanatok alatt felöltöztem és irány a Mammut. Gyorsan vettünk jegyet a Benjamin Button különös életére, majd beültünk a Leroyba. Ugyan egy kicsit sem voltam éhes, de azért a padlizsánkrémnek pitával, nem bírtam ellenállni. Babi pedig valami epres desszertre csábult el.
A film 3 órás és nagyon mély érzelmeket érint, az utolsó fél órát a közönség zöme végig bőgte. Néha kicsit vontatottnak tűnt, de az élet pont ilyen, sok ugyan olyan nap és néha egy kis jó és máris szárnyal a nő és a férfi. Brad Pitt fantasztikusan jól játsszotta a szerepét. Elképesztő, hogy mit ki lehet hozni sminkkel egy közép korú férfiből. Gondolom a fiatalabb változatot valahogy rámontázsolták a mostani énjére. Már az alaptörténet is megdöbbentő: Benjamin Button valamikor az első világháború végén születik nyolcvan évesnek egy csecsemő méretében és egyre csak fiatalodik, ahogy múlnak az évek. A szeme előtt pereg le a gazdasági válság, túléli a második világháborút, már fiatalember mire kitör a hidegháború, de békén, válságon és háborún is átível egy különös szerelem története. A női főszereplő sem akárki, az oscar díjas Cate Blanchet!

Van még néhány film amire kíváncsi lennék, remélem hamarosan újra mozizunk egy jót.

1 megjegyzés:

APPLE írta...

Linusom! HAJRÁ mozizás minden héten legalább egyszer!!! Tényleg klassz este lehetett... Puszika!