2008. december 3., szerda

Megasztár

Volt szerencsém élőben látni hallani őket. Sokkal jobbak, mint tv-n keresztül. Úgy gondolom Viktor nyeri, bár szerintem a döntőben ott kellene lennie Hiennek, vagy Sonjának esetleg Tamarának. Lüszit csak azért nem sorolom ide, mert bár nagyon szeretem a hangját, de féltem őt, így is annyi bántó kritikát kap. De mindentől függetlenül Dávidnak drukkolok, mert az ő egyénisége áll közelebb hozzá és a hangját is szeretem. Tudom bőven van még mit tanulnia, dehát nem is profi énekeseket kerestek, hanem tehetségeket akikből majd lehet illetve lesz Valaki!
Sokszor mondtam már, /azt nem tudom írtam e/hogy rémes ruhákat adnak rájuk és rossz számokat választanak nekik, de még a hajuk is elég sokszor előnytelen. Talán a sminkjük az egyetlen ami sokszor gyönyörű és mutatós. Itt természetesen a lányokéról mesélek.:))
A tv-n keresztül sok sok hang élvezhetetlen, ami élőben esetleg csak kisebb hiba és nem avatott füleknek fel sem tűnik. Sajnálom, hogy ilyen technikai dolgon múlik sok minden. Remélem a végső döntő nyílvános lesz ahogy régen. Eddig mindegyiken ott voltunk.:))

2008. december 2., kedd

Annyi minden

Próbálom összefoglalni az elmúlt 10 nap történéseit és nem ígérem, hogy rövid leszek!:)





Szerencsére nem unatkozom van dolgom bőven. Pedig a karácsonyi készülődést még csak tegnap sikerült elkezdeni. Na annyira azért nem, hogy az adventi koszorút is elővegyem, de rajta vagyok.


A gyerekek írtak levelet a Jézuskának, így jelentősen megkönnyítik a dolgát. Már csak egy kimeríthetetlen bankkártya kellene hozzá, ezt viszont én kérem karácsonyra.:)) Addig meg megoldom valahogy.





Gyorsan mennek a hetek és egyszer csak azt vettem észre, hogy esik a hó. Valami csoda folytán előző nap sikerült a nyári gumit télire cserélni, így azért egy fokkal könnyebb volt közlekednem.


Most viszont majdnem tavasz van, viszont sár mindenhol. De ennyire nem vagyok telhetetlen, megelégszem azzal, hogy nem fagyunk meg és nem kell havat lapátolnom.





Befejeztem a Brain gym tanfolyamot és most már van oklevelem is róla.:)





"A Brain Gym egy pedagógiai terápiás program, mely kombinálja a mozgást és a tanulást. A kisbabák mozgásuk és érzékszerveik segítségével ismerik meg a világot. A mozgás és a tanulás már a születéstől kezdve kapcsolódik egymáshoz, annyira hozzánk tartozik, mint a lélegzetvétel. Ha a mozgás ennyire jelentős szerepet tölt be a kisgyermekek életében, miért ne éljünk mi is ezzel az eszközzel tanulási képességeink javításában? Dr. Paul Dennison válasza erre a kérdésre egy tanulási képességfejlesztő rendszer megalkotása volt - ez a Brain Gym. A rendszer körülbelül 26 mozdulatból áll, melyek mindegyike az agy egy adott területét aktiválja. A gyakorlatokat a gyerekek (és felnőttek is) nagy örömmel végzik, mivel ezeket játékos formában könnyen meg tudjuk nekik tanítani. Már a mozgások neve is vidám, a gyermekek számára vonzó: elefánt, bagoly, dupla firka, gondolkodó sapka stb. Miért jó tanár a mozgás? A nyelvhasználat előtt a szemmozgás, az érintés, a szemkontaktus, a nyílt önkifejezés eszközeivel élünk, szívből adjuk és kapjuk az energiát fizikális, mentális vagy érzelmi kötöttségek nélkül. Az újszülött újra és újra felfedezi a világot szemeivel, füleivel, kezeivel, lábaival. Megfigyeli édesapja orrának és ajkának vonalát, melyek örök kinesztetikus emlékké válnak. Folyamatosan utánozza maga körül a világ hangjait, játszva a lélegzetvétel, a nyelvmozgás és a hang okozta örömökkel. Legkorábbi mozgásaink alapozzák meg későbbi, az olvasással járó szemmozgás, a hallgatással járó fejmozgás és minden más fizikai tevékenység okozta öröm érzetét. Ezzel párhuzamosan, amikor bizonyos mozgásokat - valamilyen okból kifolyólag - blokkolunk, s így "éljük túl" a helyzetet, helytelenül azt tanuljuk meg, hogy bizonyos mozdulatok nem biztonságosak. Ennek megfelelően az életenergia áramlását is blokkoljuk magunkban - így annak a lehetőségét veszítjük el, hogy az egy életen át tartó fejlődés és tanulás élményét átéljük. Mindazoknak, akik megismerkednek a Brain Gym-mel, lehetőségük van felfedezni érzékszerveik együttes használatának egyszerűbb és hatékonyabb módját, valamint a módszer segít abban, hogy stresszkeltő vagy kompenzációs célokat szolgáló szokásaikat, melyek gyakran a korai tanulási tapasztalatok eredményeként alakulnak ki és akár már fizikai szinten is beépültek, elengedjék. A Brain Gym-mel mindenki megvalósíthatja azt a maximumot, amire képes. A tanulás könnyűvé és élvezetessé válik, amilyennek lennie is kell."





forrás:www.szantal.hu





Pénteken MÁZS közönség találkozón voltunk ahol Vastag Csaba is fellépett. A neve nem mondott sokat, de azt gondoltam, hogy ha Árpival lép fel rossz nem lehet. Kellemes meglepetés ért amikor megláttam , mert ő a Popdarálóból a kedvenc énekesem.














Mind a ketten betegen léptek fel, de ennek nyoma sem volt az előadásukban. Olyan hangulatot teremtettek és szívből lélekből énekeltek, hogy az elmúlt évek egyik legszebb és legjobb estéjét köszönhetem nekik. Napokig a hatásuk alatt voltam és a föld felett lebegtem fél méterrel. Azóta is sokszor hallgatom őket a youtube-on. És ez nem azt jelenti, hogy Mester Tomit hanyagolom, :)) csak már annyiszor írtam és úgyis tudjátok, hogy az ő számai minden nap sorra kerülnek itthon vagy az autóban.

A Megasztárról is akartam pár szót, csak már időm nincs nagyon, mert mennem kell ovi suli.
De megpróbálom még ma pótolni.