2010. december 8., szerda

Csak mert annyian kértétek:)

Mézeskalács(puha):
250g akácméz, 100g vaj vagy margarin, 100g cukor, 500g finom liszt, 1csapott kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézeskalácsfűszerkeverék, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás 2 tojássárgája, a tepsihez 30g vaj. / én sütőpapiron szoktam/

mázhoz: 1/2 tojásfehérje, 50g porcukor

A mézet , a vajat és a cukrot langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, a fűszerekkel és citromhéjjal elkevert lisztet, a tojást és a sárgájákat, jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 4-5 órát vagy egy éjszakát pihentetjük. 220C-ra /gázsütő 4-es fokozat/
előmelegítjük a sütőt. Lisztezett deszkán 3mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Formákat szaggatunk és tepsibe rakjuk.
Kb70-80db. Forró sütőben/220C/4-5 percig sütjük és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Habosra keverjük a fehérjét a porcukorral és papírból tölcsért csavarunk. A végére pici lyukat vágunk és 1 kávéskanállal beleteszünk a mázból.

Nekem kicsit több lisztet vesz fel mint amennyi a receptben van. Az a lényeg, hogy tényleg csak rövid ideig süsd és hagyd kihűlni.
Nekem még mindig puha lett. Remélem nektek is sikerül. :))

2 megjegyzés:

APPLE írta...

♥ ♥

APPLE írta...

♥ ♥ ♥ MERRY XMAS! ♥ ♥ ♥