2008. szeptember 16., kedd

Lomtalanítás

Ahogy így elnéztem a környéket elképesztő, hogy mennyi szemetet őrzünk otthon. Az egész főút úgy néz ki, mintha zsibbvásáron lennénk. Ezt tetézi, hogy a gubisok jönnek és túrnak és kunyerálnak, fémet és fát és mindegymit csak elvihessék és cserébe ki is hordják a többi fölösleges lomot a kertből. Aztán ki tudja honnan előkerülnek jól szituált nőcik és pasik is jobbnál jobb autókkal és amikor már sötétedik viszik ők is ami a kezükbe akad. De van olyan aki aprólékosan válogat és közben szanaszét dobálja amire nincs szüksége. Így aztán még mindig romokban az utca, mert a begyűjtő kukás autósoknak úgy kell összekanalazniuk a sok szétszórt vacakot. Remélem azért holnapra már híre hamva sem lesz a sok szemétnek.

2 megjegyzés:

Ancsika írta...

Bizony nem igazán szemet gyönyörködtetö más kidobott vacka. Épp a napokban volt a Híradóban, hogy a cigányok utcákat foglalnak a lomtalanítások alkalmával, mert napi több tízezer Ft-ot is tudnak kerseni vele. Akkor meg minek dolgozzanak??? :))
Itt a nálunk nagyon ügyesen megoldották a dolgot a német hatóságok. Ugyanez volt a helyzet, mert a csehek átjártak szemetet túrkálni és olyanok voltak az utcák, hogy döbbenet. Ìgy teljesen beszüntették a kollektív lomtalanítást!! Akinél összegyülik egy bizonyos mennyiség, az felhívja az illetékest, kap egy idöpontot és kimegy a kocsi a kapu elé pakolt szemétért, majd inegyen elszállítják.

Lina írta...

Jól hangzik. Ezt bevezethetnék nálunk is.